beceriksiz gelin'den: Yalanci Beyti kebab
Ne zamandir aklimda olan bir tarifti evde pide,lahmacun hatta ve hatta kokorec bile yapan ben neden yapamayayimki diye denedim guzelde oldular.Ne bileyim hani Turkiyede lokantalarda yenilenler gibi degilde ,iste benim gibi gurbett ellerdekilerin nefsini korlemeyede kafi bir yemek.
Yaz icinde guzel yogurtlu falan tek cesit kurtarici yemeklerden yani .
.................................................................................................
........................
Simdi sinavimi merak edenler vardir belki, bu kadar ara verdim calisicam diye ama aksilikler cikti kitap yuzu bile acamadan cumartesi sabahi sinava girdim.Kendimi yeniden universite sinavina girmis gibi hissettim o anda isim kodlamalar falan aman ne bileyim iyimi oluyo benim ne isime bu vakitten sonra bilmem.
Eee meseleyi hevesle yazmadigima gore anlamisinizdir degilmi sinavin iyi gecmedigini, aman ne yapayim artik hayirlisi olsun.Aslinda sonucu haftasonuna alicam daha belli degil ama gorunen koyde kilavuz istemez dimi?
Bosverin sinavi dersi azcik beyti konusalim gonlumuz acilsin........
Malzemelerimiz soyle;
~yaklasik 400 gr kiyma
~1 irice kurusogan
~tuz,karabiber,istege bagli kirmizi biber, azcik kekik
~Tortilla yada yufka
~ birer yemek kasigi cok dolu olmasin bilimum salca cesidi (biber ve domates yani)
~tereyagi ve 1 yemek kasigi siviyag
~sarimsakli yogurt
Kurusogani robotta iyice parcaliyoruz icerisine kiymayi,tuzu ve baharatlari ekleyip iyice yoguruyoruz.Tortillalarimizi enine ikiye bolup arasina kiymamizdan rulolar yapip sariyoruz.Tortillanin uc kismina bir firca yarimiyla su surerseniz guzelce yapisir.Yaptigimiz rulolari"kesip"( ben unutmustumda)tepsiye yerlestiriyoruz.400F pisiriyoruz.Yuksek ateste kofteler sulanmadan pismis oluyor.Bu arada kucuk bir tavada bir yemek kasigi siviyagla birlikte tereyagini eritiyoruz.
Icerisine salcalarimizi alip kavuruyoruz.Frinindan cikan kebablarimizi servis tabagina dizip uzerine sarimsakli yada sade nasil severseniz yogurdu dokuyoruz sonra bol tereyagli salcamizida uzerine gezdirip maydanozla susluyoruz.Bizde tazesi kalmamisti ben kuru maydanoz kullanmistim.Sonra cocuklara hadi yemegeeee diye sesleyip onlar daha gelmedendayanamayip basliyorsunuz yemeye.
Afiyet olsun.
Not:Bu arada bugun benim enkucuk kizkardesimin dogum gunuydu.Canim kardesim dogum gunun kutlu olsun nice yaslara emi,saglikli mutlu huzurlu birsekilde.Bak bulusmaya azkaldi insallah, ya sabir oldumu.
Yalanci Beyti kebab

Yaz icinde guzel yogurtlu falan tek cesit kurtarici yemeklerden yani .
.................................................................................................
........................
Simdi sinavimi merak edenler vardir belki, bu kadar ara verdim calisicam diye ama aksilikler cikti kitap yuzu bile acamadan cumartesi sabahi sinava girdim.Kendimi yeniden universite sinavina girmis gibi hissettim o anda isim kodlamalar falan aman ne bileyim iyimi oluyo benim ne isime bu vakitten sonra bilmem.
Eee meseleyi hevesle yazmadigima gore anlamisinizdir degilmi sinavin iyi gecmedigini, aman ne yapayim artik hayirlisi olsun.Aslinda sonucu haftasonuna alicam daha belli degil ama gorunen koyde kilavuz istemez dimi?
Bosverin sinavi dersi azcik beyti konusalim gonlumuz acilsin........
Malzemelerimiz soyle;
~yaklasik 400 gr kiyma
~1 irice kurusogan
~tuz,karabiber,istege bagli kirmizi biber, azcik kekik
~Tortilla yada yufka
~ birer yemek kasigi cok dolu olmasin bilimum salca cesidi (biber ve domates yani)
~tereyagi ve 1 yemek kasigi siviyag
~sarimsakli yogurt
Kurusogani robotta iyice parcaliyoruz icerisine kiymayi,tuzu ve baharatlari ekleyip iyice yoguruyoruz.Tortillalarimizi enine ikiye bolup arasina kiymamizdan rulolar yapip sariyoruz.Tortillanin uc kismina bir firca yarimiyla su surerseniz guzelce yapisir.Yaptigimiz rulolari"kesip"( ben unutmustumda)tepsiye yerlestiriyoruz.400F pisiriyoruz.Yuksek ateste kofteler sulanmadan pismis oluyor.Bu arada kucuk bir tavada bir yemek kasigi siviyagla birlikte tereyagini eritiyoruz.
Icerisine salcalarimizi alip kavuruyoruz.Frinindan cikan kebablarimizi servis tabagina dizip uzerine sarimsakli yada sade nasil severseniz yogurdu dokuyoruz sonra bol tereyagli salcamizida uzerine gezdirip maydanozla susluyoruz.Bizde tazesi kalmamisti ben kuru maydanoz kullanmistim.Sonra cocuklara hadi yemegeeee diye sesleyip onlar daha gelmedendayanamayip basliyorsunuz yemeye.
Afiyet olsun.
Not:Bu arada bugun benim enkucuk kizkardesimin dogum gunuydu.Canim kardesim dogum gunun kutlu olsun nice yaslara emi,saglikli mutlu huzurlu birsekilde.Bak bulusmaya azkaldi insallah, ya sabir oldumu.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder