Beyti Kebap
Ev usulu ,kolay lezzetli bir tarif.
Malzemeler:
- Yarim kilo kiyma
- Yarim sogan
- Bir tutam maydanoz
- 1 dilim ekmek ici
- 1 yumurta
- Karabiber
- kimyon
- tuz
- Isterseniz cok az aci pul biber
- Tortilla ekmegi
Robotta oncelikle 1 dilim ekmegi toz haline getiriyoruz. Ben bayat , kurumus ekmeklerimin hepsini birden robotta galeta unu haline getirip buzluguma koyuyorum. Ve yeri geldikce hazir bir sekilde kullaniyorum. Robottaki ekmegin uzerine sogan ve maydanozu ekleyip incecik olana kadar calistiriyoruz. Sonra diger malzemeleri ilave edip kofte harcimizi hazirlamis oluyoruz. Bu harci 1 saat kadar buzdolabinda bekletip cikariyoruz. Elimizle kalinca rulo yapip tortilla ekmeginin icine koyup sariyoruz. Tekrar buzdolabinda bir yarim saat kadar bekletip (kolay kesilebilmesi icin) bicakla dilimler halinde kesip cop sise geciriyoruz. Mangalda yada izgarada veya firinizda pisirip, uzerine yogurt sos ve tereyagli sos dokup afiyetle yiyoruz.
Guzel gorup guzel dusunelim, guzel dusunup hayatimizdan lezzet alalim.
--
keskinyemek
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder